Ana Sayfa » Duyurular
Osmanağa New York’da Anıldı
08 Nisan 2011 Cuma 08:46
New York Giresunlular Derneği, New York'ta Topal Osmanağa ve arkadaşlarını anma paneli düzenledi.

Hemşerilerimizin ilgi gösterdiği organizasyonda milli kahramanlarımızı,sözde pontos soykırımı ve ermeni diasporasinın soykırım yalanı konusu anlatıldı Panele NewYork konsoloso Ayse Üzer hanim, Amerika Türk dernekleri fedarasyon baskanı Kaya Boztepe, Amerika Müslümanlar Birliği baskanı Fatih Demirci,  NewJersey eyaletinde bulunan ABD Giresunlular Derneği başkanı Cevdet Özdemir katıldı.
   Bu muhteşem organizasyonun sunuculuğunu gecen yıl olduğu gibi bu yılda NewYork Giresun'lular derneği basın yayın, kültür ve Tanıtımdan sorumlu  başkan yardımcısı Eşref Bodur yaptı.

 
Eşref Bodur sözlerine Giresun 700 yıl önce Türkyurdu olmustur.  Giresun'u Türk yurdu yapan Çepni beylerine selam olsun! Onları buradan torunları olarak birkez daha saygı ile anıyoruz. 

   Esref Bodur, Milis yarb. Gazi Topal Osman Ağa'nin ve Binb. H. Avni Beyin Hayatıtını anlatırken su sözleri davetlilerin övgüsünü aldı. "19 mayısı sözde soykırım ilan eden Pontus artıkları meydanı boş bulmustu. Buradan Dünya'ya ilan ediyorum. Bu meydani  Giresun gönüllü alaylarından 42. ve 47 alayın torunları dolduruyor. Bazıları patlasada patlasada biz Ne mutlu Türküm  demeye devam edeceğiz" dedi.
    NewYork Konsolusumuz Ayse Uzer Yaptığı konusmada, "Biz bu vatanı vatan yapmak icin hep öldük hala ölmeye devam ediyoruz.Ermeniler karşısında Onlarca şehit vermis dıs isleri bakanlığnın mensubu olarak, Sözde soykırımı bize musallat ediyorlar dedi. Sadece Ermeni soykırımı değil basımızda birde sözde Anadolu'da Rum soykırımı ve Karadeniz'de  pontos soykırımı var. Üstelik Pontos soykırımının tarihini Atatürk'ün Samsuna çıktığı 19 mayıs 1919 olarak kabul ediyorlar. Bu yüzden Giresun derneklerinin kurulusun destekliyorum.NewYork Giresun derneğini Yaptığı bu başarılı organizasyondan dolayı kutluyorum" dedi 

 

 
Türk Amerikan dernekleri federasyon başkanı Kaya Boztepe yaptiği konusmada Ben de Cepni'yim Bu yüzden Giresun'luların yanındayim.Sözde Ermeni soykırımından genis bilgiler veren Kaya Boztepe, bundan sonra ABD' Giresun'lularla birlikte sözde soykırımı porotesto etmeye devam edeceğiz dedi. Giresun'lularin Türk Amerikan Dernekleri Federesyonunda artık yerlerini alma zamanı gelmistir. Sizleri icra organlarında görmek istiyorum dedi. Türk günü yürüyüşünden önce Giresun derneklerinin yetkilileriyle özel bir toplantı yapmak istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.
   Newjerey eyaletindeki Amerika Giresun'lular deneği baskanı Cevdet Ozdemir Yaptığı konusmasında Giresun'luların Amerika'daki birlik ve dayanısma icinde olursa cok büyük Türk lobisini olustururuz dedi.
 
 New york Giresunlular Derneği baskanı Savaş Şahin kuruluş amacları ve faaliyetleri hakkında bilği vererek  şunları söyledi. Derneğimiz 19 aralık 2009 da kurulduğunda ABD de en büyük Türk toplumu olan Giresunlular arasında ve tüm türkler arasında yardımlasarak birlik ve beraberligimizi güclendirmek, zamanla cesitli projeler gelistirerek ABD de Türk toplumunun her platformda güclendirip güçlü bir Turk lobiciliğine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Kültürümüzü ve inancımızı çocuklarımıza oöstererek ilerde sağlıklı bir Türk Amerikan kusağını olusturmamız gerekmektedir. Bunun için burada bir Türk okulu açmak için girişimlerimiz sürmektedir. Insanlarimizin cesitli ihtiyaclari dogrultusunda cesitli birimler olusturabiliriz. 
 

 
Degerli hemserilerim, New York Giresunlular Derneği, kurulalı bir yıl olmasına rağmen en faal Türk derneklerinden biridir. Gecen bir yıl içinde yaptığımız faaliyetlerden anlaşılacağı gibi bundan sonrada sizlerin destekleriyle daha büyük organizasyonlar gerçeklestireceğimizden kimsenin süphesi olmasın. Geçen yıl başlattığımız Yarbay Topal Osman ve Binbası Hüseyin Avniyi bu yilda anarak milli kahramanlarımızı gelecek nesillere anlatmaya çalışıyoruz. Ayni zamanda Ermeni diasporasini soykırım yalanı konusunu da insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu yılkı katılım çok yüksek sizlere çok teşekkür ediyorum. inşallah gelecek yıl çok daha fazla olacağıdır.. Birlik beraberlik çağrımıza olumlu cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum dedi.
    Yüce milletimiz için her türlü fedakârlığa değer. Çünkü bu millet vefalıdır. Türk milletine  kahramanlarını unutturamazsınız. Bunun en canlı örneği Topal Osman Ağa örneğidir. Milli kahramanlarımızdan Topal Osman ağa yı tarihten silmek isteyenler bu gün tarihin karanlık sayfalarına gömülürken hayatını Türk Milleti için feda edip genç yasta hainler tarafından şehit edilen Yarbay Osman Ağa bu gün gönüllerde yasıyor. Dünyanın bir ucunda New york ta anılıyor. Yüce Türk milleti kahramanlarını bağrında yaşatarak gerektiğinde yeni kahramanlar yetiştiriyor. Bitermi önderimiz Mustafa Kemal sevgisi. Binbaşı Hüseyin Avni, Fevzi çakmak, kazım karabekir, fatih sultan mehmet, yavuz sultan selim, ertuğrul gazi, osman gazi ve daha niceleri bu saygı bu sevgi nesilden nesile gider.  Yavuz Sultan Selim Han'in yetişmesinde Giresunlu Hacı Abdullah (Sari Halife)ninde katkısı bulunmus, Giresunun karadenizin havasını solumus.
   Ikinci konu Ermeni Diasporasının yalanı, bu yalanla Türk Milletinin şanli tarihine leke sürülmeye çalışmaktadır. Çeşitli çikar ilişkileri doğrultusunda bu yalana yalakalık yapanlar ve yapmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. Hiç kimse Ermeni çeteleri tarafından katledilen  Erklere ait toplu mezarlardan bahsetmezken Ermenilere soykırım yapılmıştır yalanlarıyla sanlı tarihimize iftira atmaya çalışıyorlar. Bu konuyu her Türk gencinin iyi görenmesi gerekmektedir. karsımıza çıktığında konuya hakim olmalıyız.Birde sizlere şunu hatırlatmak istiyorum. Lobisi güçlü olan milletlere baktığımızda o güçlü lobiyi o halkın kendisinin olusturduğunu görürüz. Bazılarının doğru durust devleti bile yok. Bizde güçlü bir Türk lobisi oluşturmak için nerde devlet demek yerine devletimizin yetkililerine yardımcı olmamiz yani millet olarak gerceklestirmek zorundayız. Birlikte olduğumuzda çağ acıp çağ kapatan, tarihe yön veren Türk Milletinin mensubu olarak bunu başaracak kudret kanımızda mevcuttur. Bu gecenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan yönetim kuruluna  ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. ne mutlu Türküm diyene. ne mutlu Giresunluyum diyene. Bu gecenin kahramanları, Oktay Top, İsa Çitlak,Ilhami Aslan, Muammer Özdemir, Akın Aydın, Turan Uzun, Izzet Cebeci, Esref Bodur, Aziz Çolak, Özgür Sahin, Eren Cağlar, Önder Özdemir, Osman Kir, Mustafa Durak, Hamit Demir.

Eşref Sodur-NewYork



Etiketler : Osmanağa, New, York’da, Anıldı,


Bu Haber Toplam 9164 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: